Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Efter säsongen

01 NOV 2018 06:30
Nu är orienteringssäsongen över för i år, åtminstone om man tänker på tävlingar. Men träningen fortsätter med löpning, orientering, gymnastik och vintercup. Och så är det dags att ta itu med planeringen för nästa år. Läs Lennarts oktoberkrönika.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2018 06:30

Oktober 2018

Men först lite om oktober. En av mina första uppgifter var att gå runt motionsspåren, elljusspåret och 5 km-spåret, tillsammans med representanter för kommunen och Västervik Miljö och Energi, MEAB. Vi hade redan i vintras påpekat att en av backarna i elljusspåret var farlig att åka skidor utför. Nu äntligen fick spårkommittén, företrädd av Birger Johansson och Toni Heinz, tillfälle att visa på det dåliga underhållet.

Och nu blev det fart, VMEAB var berett att börja direkt, så redan i slutet av veckan var arbetet igång med att lägga ut nytt lager av grus och att fylla ut vid den svåra backen så att lutningen blir mindre. Där läggs också nya dräneringar och rörtrumnmor för avvattning. Detta även på ”femman”, men grusningen kommer förmodligen först 2019. Stort tack till kommunen som nu gör ett stort underhållsarbete.

25-manna blev nästa uppgift, första lördagen i oktober. Först fantastiskt att Kenth och Thomas fick ihop ett lag med många reserver (varav ingen behövde hoppa in!!). Sen var målet att alla skulle gå runt och stämpla rätt – och det gjorde vi. Ett mål till fanns, fick jag veta strax före min 23:e-sträcka: Bara sistasträckslöparen (Cave) skulle gå ut i omstarten. Det betydde att jag måste vara skärpt och hinna in före 15.45 och skicka ut Ida-Lee. Det gick med nöd och näppe efter ett av mina sämsta lopp i år.

Roligt att vi fick ”tillbaka” flera löpare som legat lågt några år. Välkomna igen.

Nästa år ska vi ha två lag, för att sen öka på till fyra lag 2023!

Under oktober har vi också haft en lyckad ledarkurs i Karstorp och så har Hittaut avslutats för i år. Med näst intill 1 400 deltagare och nära 50 000 registreringar av checkpoints så har vi fått Västervik på fötterna och lockat många till friskvård. På slutet har det varit många skolungdomar med kartan eller mobilen i hand.

Oktober har också varit en succé för löpningen i VO med ett 50-tal deltagare varje tisdagsträning. Nu fortsätter vi med löpträning varje vecka, med möjlighet att välja nattorientering varannan vecka.

Nattorientering är riktigt roligt. Det var vi några stycken som kände på i tisdags då det var natt-KM på Lysingsbadet. Jakob Lööfs karta var proffsig och Thomas och Lotta Almqvists banor bra lagda och möjliga för alla att klara av.

Åter till framtiden och planering för nästa år.

Framtidsgruppen arbetar vidare med verksamhetsidé mål och organisationen i framtiden. Det arbetet ska vara klart så vi kan fatta beslut på årsmötet i februari/mars 2019.

Närmast blir det diskussion om värdegrund på klubbdagen 17 november. Lördagen börjar med Älgdrevet, tävlingen där alla har lika chans att vinna. Det gäller nämligen att gissa vilken tid man ska springa banan på – närmast den gissade tiden vinner.

Efter lunch ska vi tillsammans staka ut kursen för VO. Vi diskuterar Verksamhetsidé, Vision och målbild – och hur vi kan ta oss dit. Men en rubrik saknar text: Värdegrund. Det handlar om vilka värderingar vi bygger vår verksamhet på, vad vi står för och hur vi är mot varandra. Läs dokumentet Framtidens VO.

Då fortsätter vi framåt!

Lennart Sturesson

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Tjust 2-dagars

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

EventorBanner160x38_3

 

Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och

anmälningsläget

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0490-30760
E-post: This is a mailto link

Se all info