Hoppa till sidans innehåll

Heja VO-joggare!

10 SEP 2019 17:35
Det är roligt att se glädjen och springet i benen hos de ca 300 barn som deltar i VO-joggen. Roligt också att se engagemanget hos föräldrar och andra som hejar på sina ungdomar. Men låt barnen ha banan för sig själva och stör dem inte där.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2019 17:35

Vi skriver detta på grund av ett e-brev från en förälder som hade upplevt att en annan förälder hade följt sitt barn på banan för att peppa det till att vinna.

Vi ser VO-joggen som en tävling som barn gillar att delta i med glädje, men en tävlande ska inte få en fördel genom att en vuxen ger ”draghjälp”. Och barnet ska känna att det är hens egen lust och kapacitet som styr, inte föräldrars förväntningar.

Dessutom har vi inte plats för 300 föräldrar som springer samtidigt som barnen. Vill du stå längs banan och se och heja på ditt och andra barn så se till att inte blanda dig med barnen som tävlar. Försök ta dig fram vid sidan av banan eller när det är uppehåll mellan klasserna.

En annan sak är att t ex barn med funktionshinder kan behöva en ledsagare eller extra vägvisning för att kunna delta och ta sig runt banan. För dem ska vi underlätta och om de behöver hjälp finns det ledarvästar att låna som ledsagare.

Utvecklingen i barnidrott går mot att tävlingsmomentet avdramatiseras för de yngsta. Samtidigt tycker vi att de barn som vill ska få kämpa för ett bra resultat. Vi har diskuterat detta inför årets upplaga av VO-joggen och kommit fram till att den som vill kan delta utan att få sin tid redovisad på resultatlistan och alltså avstå från att utsätta sig för tävlingspress och jämförelse. Att deltagandet är lika viktigt som resultatet framgår också sedan tidigare genom att lagtävlingen mellan skolurna ger poäng för deltagande och inte för placering.

En idrottsförening kan inte fungera utan ideellt engagemang, inte heller utan föräldrarnas entusiasm och deltagande för att kunna hålla igång verksamheten för barn och ungdom. Så ställ gärna upp som publik och påhejare för dina barn, barnbarn och bekanta, men uppmuntra alla barn så de känner den rörelseglädje och gemenskap som vi försöker bjuda på. Du kan också bidra genom att ställa upp som funktionär och ledare!

Och alla visar vi respekt för varandra och gemensamma spelregler.

Läs mer om dessa frågor i ordförandens månadskrönika.

 

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

 

Hittaut Västervik

  

VOs Facebook

 

 EventorBanner160x38_3

 

  Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

 Resultat och anmälningsläget

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: This is a mailto link

Se all info