Hoppa till sidans innehåll

Luciakrönika

07 DEC 2018 19:55
Luciakrönika December 2018 Har ni sett nya vitmålade klubblokalen? Passa annars på vid Luciatåget på söndag. Och hur hänger det ihop med teater och förändringsarbete?
  • Skapad: 07 DEC 2018 19:55

Luciakrönika

December 2018

Har ni sett nya klubblokalen? Tänk vad lite färg kan göra! I två veckor har arbetet pågått, och lagom till Luciafirandet är den klar att tas i bruk igen – även om det återstår att sätta upp prisskåp och att få till möbleringen. Har du idéer så kontakta Gunilla Pettersson i lokalgruppen.

Ljust har det blivit i mklubblokalen och på söndag 9 december lyser luciatåget upp lokalen ännu mer. Kom och delta i gemenskapen med julklappslotteri på den traditionella julavslutningen. Luciakaffe bjuds det också på – och en hel del priser efter årets verksamhet. 

Själv kan jag inte vara med; vi har ett teaterabonnemang i Linköping och ska just den dagen se pjäsen Lupinerna. Ett teaterabonnemang kan vara som orientering. Den här gången är både terrängen, kartritaren och banläggaren helt okända. Kvinnors tankar om frihet, vet vi dock att det ska handla om. Förra pjäsen var I väntan på Godot, en pjäs som vi sett tidigare, men den var ändå spännande, för banläggaren hade utnyttjat sin frihet att tolka kartan.

Föreningen Västerviks OK är också på väg in i okänd terräng. Ungdomar, föräldrar, löpare, hittaut-motionärer strömmar till. Därför behöver vi revidera vår karta över verkligheten och lägga nya banor som leder oss framåt.

Det är därför det förändringsarbete som vi håller på med är så viktigt. Vi är några som tänker mera på det och kommer med förslag. Men jag hoppas att du är en av många medlemmar vill vara med och fundera och bidra med dina tankar och erfarenheter, så att vi gör det så bra som möjligt.

Vi har kommit en bit på väg med medlemsmöten och tankar som är formulerade i olika dokument. Det finns förslag till vision och mål, på senaste klubbmötet diskuterade vi värdegrund och var ganska överens om några ord eller begrepp som ska ingå.

Glädje, Rörelseglädje, Gemenskap, Utvecklande, Hälsa, Bredd är ord från ledarkursen i höstas.

Glädje, Gemenskap, Delaktighet, Skogen/ute, Utveckling, det är ord frän klubbmötet i november.

Utifrån dessa ord ska vi nu försöka formulera det i några kärnfulla meningar – vi verkar vara ganska överens, men kom gärna med dina kommentarer.

Vi har gjort ett förslag till organisation i stort med idéer om hur vi ska nå målen (dokumentet Framtidens VO)

För att kunna genomföra en så stor omorganisaton behöver vi besluta på årsmötet som är utsatt till 13 mars. Och då behöver stadgarna ändras och ledamöter i nya eller ändrade kommittéer att väljas.

Ett stort arbete är att diskutera vilka kommittéer, arbetsgrupper och andra funktioner som behövs och vilka uppgifter de ska ha. Därför kommer vi att ha ett stort funktionärsmöte 30 januari där vi ska gå igenom de förslag som finns och komplettera dem med hjälp av de erfarenheter som finns på olika håll i klubben. 

Välkommen, och boka in onsdagskvällen 30 januari 2019

Lennart Sturesson

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Tjust 2-dagars

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

EventorBanner160x38_3

 

Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och

anmälningsläget

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0490-30760
E-post: This is a mailto link

Se all info