Hoppa till sidans innehåll

Månadskrönika

2018-04-05 18:40
Lennarts Aprilkrönika
  • Uppdaterad: 2018-04-05 22:24

Aprilkrönika

April 2018

I söndags kunde man ha lurat april med att våren har kommit, men nu mitt i veckan behöver man inte luras: våren är på väg! Nu hoppas vi på barmark och tävlingar som inte är inställda.

Och jag lovar, det här är inget aprilskämt: VO har fått en anställd orienteringsinstruktör. Lena Eliasson Lööf började jobbet sista veckan i mars, efter årsmötet. På årsmötet fick styrelsen starkt stöd till förslagen om orienteringsinstruktör och breddkommitté, och till satsningen på Hittaut.

Att VO fått en instruktör har uppmärksammats ordentligt i medier. Radio Kalmar hade en intervju i samband med en pressträff  21 mars (länk till inslagen i nyhetsartikeln nedan) och dagen efter hade Västerviks-Tidningen en helsida. Och nu har Skogssports redaktör Mårten Lång varit och intervjuat Lena. Oftast är det ju till elitsatsningar som tränare anställs, medan vår inriktning är framför allt på ungdomar. En del av dem kommer att bli elitorienterare. Men framför allt ska de få chans att utvecklas i sitt idrottande och som personer. Utan bredd, ingen elit.

Arbetsuppgifter för Lena lär inte saknas. Nu är hon i full gång med både träningsuppläggning och två stora projekt, Hitta ut och Upplev friluftsliv. Allt detta hänger ihop, även för klubben som helhet. Utan inkomster från Hittaut –  ingen möjlighet att anställa. Med en instruktör kan vi utnyttja det vi skapar med Hittaut i form av fasta kontroller (checkpoints) och kontakter med arbetsgivare som satsar på friskvårdsutmaningen och uppmanar sina anställda att delta i Hittaut.

Breddkommittén ingår också i VO:s satsning. Kommitténs uppgift är bl a att ta hand om de nya orienterare och medlemmar som vi räknar med ska dyka upp. Lena och breddkommittén kommer att organisera, planera och utföra. Men för att vi ska få full kraft i satsningen måste vi alla i klubben hjälpas åt. Det handlar t ex om att hjälpa till vid träningar, att sätta  upp checkpoints, att delta vid Hittaut-aktiviteter som checkpointsläpp och friskvårdsträffar.

Upplev friluftsliv är också något nytt. Det är ett projekt som vänder sig till invandrare och andra som är ovana vid att ta sig ut i den svenska naturen – de ska nu få chansen att under enkla former få uppleva friluftsliv. VO blev tillfrågad av Svenska Orienteringsförbundet SOFT om att delta i projektet som drivs av SOFT tillsammans med Klätterförbundet och Sportfiskarna.

Nu håller Lena på att förbereda sex träffar under våren där deltagarna får prova på orientering, klättring och Friluftsfrämjandets aktiviteter. Det kommer att bli enkla orienteringsmoment vid Lysingsbadet för vår del, och där behöver vi vid varje tillfälle vara några orienterare som handledare.

Ta chansen att träffa nya människor och att göra något gemensamt. Tillsammans gör vi VO roligt och starkt – och sprider orienteringens glädje. Det är min drivkraft.

Lennart Sturesson

 

 

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Tjust 2-dagars

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

EventorBanner160x38_3

 

Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och

anmälningsläget

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0490-30760
E-post: This is a mailto link

Se all info