Månadskrönika maj - Västerviks OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Månadskrönika maj

2018-05-02 09:58
Lennarts majkrönika handlar förstås bland annat om Hittaut.
  • Uppdaterad: 2018-05-02 10:12

Hittaut sätter fart

Maj 2018

Etthundra deltagare i Hittaut första dagen, 429 under första veckan, tolv personer har tagit alla 61 hittills släppta checkpoints. Det tycker jag ser ut som början på en succé. Vi satte målet till minst 1000 deltagare och hoppas på närmare 2000, dvs var tionde invånare. Jag ser fler förklaringar:

• det finns ett stort behov av att röra på sig, det ser vi också när omkring 300 personer varje söndag går på Skogsbingo-promenad vid Lysingsbadet,

• arbetsgivare ser att Hittaut är ett bra sätt att bedriva friskvård för sina anställda,

• orientering är en attraktiv sport, men det gäller att hitta former som många vill ta del i,

• begreppet Hittaut har hittat ut till allmänheten, genom kartutdelning till alla hushåll och genom stort genomslag i massmedier.

Nu pågår mun-mot-mun-metoden när alla deltagare sprider till sina vänner vilken tjusning det är med orientering och att hitta ut till nya platser på sin hemort.

I genomslaget i massmedier ingår också ett stort reportage i Skogssport, där både Hittaut och vår nya OL-instruktör Lena Eliasson Lööf uppmärksammas. Det leder i sin tur att andra klubbar intresserat frågar om vår verksamhet.

Med förberedelserna och starten av Hittaut blev april en intensiv månad i klubben. Dessutom startade Upplev friluftsliv vid Lysingsbadet, ungdomsgrupperna kom igång med nybörjare och fortsättare (och i maj startar OL-lekis), nya ungdomar dyker upp spontant.

En nyhet som Lena startat är onsdagsträningar med ett teknikmoment varje gång. Omdömena har varit positiva och många har passat på att förbättra sin teknik. Så nu har vi ett fylligt och bra träningsprogram där vi också samarbetar med grannklubbarna och deltar i Ankarsrums motionsorienteringar och springer på veteranernas torsdagsbanor.

I onsdagsträningarna har vi framför allt sett många ungdomar från Gamleby OK. Det är ett glädjande inslag: genom samarbete mellan Tjustklubbarna kan vi alla utvecklas och ha det ännu mer givande i vår roliga sport.

Ett grattis till Gamleby OK för dess fina ungdomsverksamhet, som uppmärksammats både av Skogssport och av juryn vid Västerviks föreningsgala som utsåg föreningen till Årets förnyare. Och sedan gjorde ungdomarna en fantastisk insats på Tiomilas ungdomskavle, där Gamleby OK:s förstalag hade blivit femma – om inte en utebliven SI-registrering hade ändrat låg i topp hela tiden och slutplaceringen till icke godkänd. Men att det var en fin prestation kan ingen förneka: laget låg i topp hela tiden i den hårda konkurrensen. Lycka till i fortsättningen.

Slutligen ett tack till alla medlemmar som med sina insatser gör det möjligt att genomföra den satsning mot framtiden som vi har bestämt oss för. VO är på gång!

Lennart Sturesson

Krönikan finns också som pdf-fil.

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Tjust 2-dagars

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

EventorBanner160x38_3

 

Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och

anmälningsläget

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0490-30760
E-post: This is a mailto link

Se all info