Vi har för närvarande reducerad kapacitet för våra inloggade tjänster, varvid vissa användare möts av felmeddelande vid inloggningsförsök. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Septemberkrönika

29 SEP 2018 23:25
Det har blivit glest mellan krönikorna över sommaren, men nu är höstsäsongen i full gång med massor av tränande VO:are, tävlingar, mästerskap, VO-joggen … Så då finns det hur mycket som helst att fundera över och skriva om.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2018 23:25

Höst = orientering (pdf)

Till exempel om DM- och SM. VO har tagit hem flera guldplaketter och en hel del i silver och brons. Kent Granqvist tog först SM-guld på sprinten i Perstorp och sedan guld på DM Natt. Ett guld blev det också i DM-stafetten i klass H55 genom Rolf Johansson, Lars Jörbrink och Thomas Almqvist. Ungdomarna i DH 16 tog där brons (Arvid, Nora, Alice och Mikaela). Fler individuella DM-plaketter kan vi räkna hem i Sprint, ett silver (Kent G), i Lång, ett silver (Lennart) och i Medel, tre brons (Rolf, Elisabet, Lennart).

VO-joggens fyra deltävlingar är genomförda med drygt 300 ungdomar 6-12 år varje onsdag. Nytt för i år är att ungdomarna som deltagit har bjudits på lekbetonad löpträning på måndagar. Det är en nybildad löpgrupp som står för träningen, en rad personer från VO:s storhetstid som löpklubb på 1980-90-talen.

Framtiden

Vi har haft ytterligare ett klubbmöte om framtiden, med ca 15 deltagare. Vi diskuterade Framtidsgruppens förslag till vision för VO och vilka funktioner som vi behöver för att nå målen och ta hand om tillströmmande orienterare i alla åldrar. Mer om det kommer, nästa gång (22 oktober) diskuterar vi mer konkret hur klubbarbetet ska organiseras. Vad måste vi göra för att fortsätta att utvecklas?

Så här ser förslag till verksamhetsidé och vision ut efter diskussionerna:

Verksamhetsidé 

Kärnverksamheten är orientering i alla former. Vi välkomnar alla, ungdomar och äldre, bredd och elit – alla kan lära sig orientera, alla kan göra framsteg. Framtidens OK är en förening där alla kan delta i gemenskapen med träning, tävling eller andra aktiviteter. Klubben har även sektioner för skidåkning och löpning.

Vision

Vi ska bli Smålands största bredd- och ungdomsklubb med 4 lag på 25-mannastaffetten 2023.

25-manna

När vi först diskuterade visionen i framtidsgruppen tänkte flera av oss: omöjligt med fyra lag, vi hade inget lag 2017! Men efter att ha vänt fram och tillbaka på frågan kom vi fram till att: Ja, det ska vara en utmaning och inte så lätt att nå. Men det ska inte vara omöjligt. Så, fyra lag 2023!

Vi börjar med ett lag i år, och där har vi ett lag med 25 löpare och gott om reserver. Tack Kenth Carlsson och Thomas Almqvist för god scouting! Om drygt en vecka kommer 25 gulgröna löpare att ha genomfört årets bragd. Nästa år siktar vi mot två lag.

Ledarutbildning

Annat som händer i höst är en ledarutbildning söndag 21 oktober. Den leds av orienteringsparet Anita och Michael Wehlin från Söderköping. Då får alla våra nya – och blivande – ungdomsledare ett tillfälle att utveckla sina kunskaper i orientering och ledarskap, för att känna sig tryggare och starkare i sitt viktiga arbete. Vi behöver vara många som hjälper våra unga att bli säkra orienterare. Därför behöver vi också en valberedning som letar fram medlemmar som är villiga att ta uppdrag i föreningen. Martina Sinai har anmält sig, det vore bra om DU också ville vara med i valberedningen – eller anmäla dig till något annat uppdrag i klubben.

O-Ringen 22

Arbetet med O-Ringen Smålandskusten har kommit igång. Föreningsrådet, som består av de 19 föreningar som deltar i arrangemanget, har börjat arbeta. En projektledare (tidigare generalsekreterare) ska anställas och där har föreningsrådet en viktig uppgift.

När denne tillträder ska det finnas förslag till arenor. Därför har en arenagrupp tillsatts med representanter för VO, Ankarsrum och Gamleby. Vi är ju särskilt intresserade av att få en eller två etapper till trakten av Blankaholm, så det är ett viktigt arbete. Vidare ska föreningsrådet hitta 12 personer som tillsammans med projektledaren blir ledningsgrupp i det lokala arbetet.

Hittaut

Det är en månad kvar på årets Hittaut och 1198 deltagare har registrerat sig. Men redan är förberedelserna för 2019 igång och målet har satts till 2000 deltagare. Hittaut har blivit en folkrörelse för friskvård med över en miljon checkpointsbesök på 36 orter i Sverige. 

Vi är på gång!

Lennart Sturesson

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Tjust 2-dagars

 

Skidspår vid Karstorp - VO

 

EventorBanner160x38_3

 

Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och

anmälningsläget

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0490-30760
E-post: This is a mailto link

Se all info