Hoppa till sidans innehåll

Sommarkrönika

05 AUG 2019 08:56
Nu har det gått en vecka sedan O-Ringen Kolmården avslutades, och nu börjar höstsäsongen för orienterare och löpare att dra igång så smått. Min ”höstdebut” börjar redan i sommar, på torsdag, med Stjärnorpsmedeln i Östergötland.
  • Skapad: 05 AUG 2019 08:56

Sommarkrönika, augusti 2019 som pdf

VO:s tävlingsprogram inleds med en långdistans i Skillingaryd–Vaggeryd lördag 17 augusti, titta i kalendern på hemsidan, där finns alla höstens tävlingar med. Ungdomsserien startar torsdag 22 i Gamleby och träningen i Karstorp samma vecka, tisdag 20 augusti.

Träningsprogrammet för hösten håller nu på att utformas av Jakob L och Lena E-L tillsammans med ungdoms- & träningskommittén. Vi hälsar Jakob välkommen som föreningskonsulent med ansvar för bl a Hittaut och träningspaket. Lena minskar sin tjänst i VO men är med på tisdagar på ungdomsträningen. Det kommer mer information inför träningsstarten.

Redan nu ser vi fram mot höstens stora evenemang, 25-manna i Haninge den 12 oktober. Då kommer vi att ha två VO-lag – anmäl på listan i klubblokalen!

O-Ringen i Norrköping var ett lycklat arrangemang och i år var vi 40 representanter för VO, varav två med moutainebike. Vädret var fint, med lite duggregn första dagen och sedan strålande sol. Glädjande att så många familjer med ungdomar provade på Äventyret, som var årets devis för O-Ringen. I totallistan för fem eller tre dagar fanns 17 VO-are med, som hade klarat alla sina kontroller.

Resultaten varierade, som de alltid gör. Men vi hade fyra löpare med topp5-placeringar. Kent Granqvist i H65Kort hade två etappsegrar och slutade tvåa sammanlagt. Samma placering hade Arvid Stark i 3-dagars lätt 2,5, medan pappa Johan tog en fjärdeplats i klassen 3-dagars medelsvår 5,0 km. Själv känner jag mig nöjd med att avsluta med ny nummerlapp sista dagen (de femton första får en sådan) och plocka upp till en trettondeplats i H75.

Nu ser vi fram mot nästa O-Ringen som blir i Uppsala med O-Ringenstad vid lantbruksuniversitetet i Ultuna och korta avstånd till alla etapper. Tag med tält/husvagn och cykel!

Och närmast alltså en händelserik höst med mycket orientering och löpning i VO.

Lennart Sturesson

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

 

Hittaut Västervik

 

Facebook

 

EventorBanner160x38_3

 Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och anmälningsläget

Skidspår vid Karstorp - VO

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: This is a mailto link

Se all info