Hoppa till sidans innehåll

Vårkrönika

26 MAJ 2019 10:47
Krönikan handlar om vårens många glädjeämnen: trälabyrinten, ungdomsserie på hemmaplan, många tävlingsstarter. Och utmaningar i framtiden.
  • Skapad: 26 MAJ 2019 10:47

 

Vårkrönika (pdf)

Maj 2019

 Av olika anledningar blev det ingen krönika i paril, i stället blir det en vårkrönika i slutet av maj, när vårsäsongen övergår i sommar.

När jag tittar tillbaka på våren ser jag mycket att glädjas över. För att börja från slutet: Vilken glädje och fart bland både unga och vuxna som invigde den stora trälabyrinten vid träningen 21 maj. Säkert kommer den att användas av många i framtiden, en runda i labyrinten är en grundkurs i orientering! Tack till arbetslaget som gjort ett kreativt jobb: Tord Strand med flera. Och tack till Idrottslyftet som gav full utdelning på Lenas ansökan.

Ungdomsserien i början av maj i Karstorp var också en fullträff. Drygt 30 VO-ungdomar passade på att springa på hemmaplan tillsammans med ett tiotal vuxna och ett 50-tal från grannklubbarna. Populär var också den mobila labyrinten som invigdes denna kväll.

Tisdagskvällarna med orienteringsträning är som vanligt fyllda av ungdomar. Löpgruppen har nu träningen förlagd till onsdagar och där hittar man också en stor grupp ungdomar.

Glädjande är också att många har passat på att pröva orienteringstävlingar på andra håll. Under maj månad hade vi närmare 150 starter och i april drygt 100 runt om i Småland och längre bort. Flera familjer med månaga ungdomar har synts där. Däribland kan nämnas att VO var störst ungdomsklubb vid Sydsvenska mästerskapen i Växjö och att VO-are gjorde goda insatser vid sprint-DM i Älmhult; tio sprang den individuella tävlingen och fyra tvåmannalag deltog i sprintstafetten.

Till glädjeämnena hör förstås också att Hittaut blivit så populärt. För oss inbitna är orientering träning, tävling och glädje – nu ser vi att orientering lockar många fler och att orientering i högsta grad är friskvård.

Antalet deltagare i Hittaut är snart uppe i förra årets nivå 1400 och efter nästa ”släpp” är vi säkert över. Det blir 8 juni i samband med Outdoor-festivalen vid Fiskartorget. Där är det också premiär för vårt nya motionslopp Skärgårdsloppet med start på Gränsö.

Vi har också utmaningar framför oss, där Skärgårdsloppet är det första i en rad av arrangemang det närmaste året. Vi har natt-DM 30 augusti, Ultra-SM och sprint-DM i början av april 2020 och sommaren 2020 Tjust 2-dagars.

Inför dessa arrangemang har vi en Kickoff i klubblokalen efter tisdagsträningen 4 juni. Kom dit och få information och fika. Det finns många små och stora uppgifter för oss medlemmar att ta tag i, så att det blir fina tävlingar. Och tävlingar som ger bidrag till klubbkassan.

Alla är välkomna.

Lennart Sturesson

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

 

Hittaut Västervik

 

Facebook

 

EventorBanner160x38_3

 Klicka på mig för att kolla resultat och anmälningsläget till tävlingar

Resultat och anmälningsläget

Skidspår vid Karstorp - VO

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: This is a mailto link

Se all info