Hoppa till sidans innehåll

Jakob till sprint-SM

22 APR 2021 15:44
För första gången på länge har VO en deltagare i SM. Det är Jakob Lööf som gör sin första tävling för VO i sprint-SM i Norrtälje kommande helg. Tävlingen går att följa med liveresultat på http://live.orientering.se/.
  • Uppdaterad: 22 APR 2021 15:44

Liksom ultra-SM i Västervik nyligen är det på grund av corona bara seniorklasser. I kvaltävlingen lördag 24 april finns 51 damer i startlistan för D21 och 64 herrar i H21. Av dessa går 36 i vardera klassen till knockout-sprinten på söndagen.

Lördagens sprint är dessutom testtävling inför EM. Sprint-EM går i Neuchatel, Schweiz 13-16 maj och kommer att sändas av SVT.

SM i knockout-sprint på söndagen avgörs i sex kvartsfinaler, där hälften går vidare till tre semifinaler. Sex damer och sex herrar gör därefter upp i de två finalerna.

Tävlingarna kan alltså följas direkt på orientering live och i efterhand på livelox. Söndagens semifinaler och finaler visas dessutom i webbsändning. Se information på Eventor.

Det är alltså första tävlingen som Jakob gör för VO och första starten på länge för en VO-löpare i ett svenskt mästerskap.

– Det är kul att vara med på ett SM och särskilt som jag ser det som en del av att dra igång VO:s fortsatta satsning på juniorer och seniorer, säger Jakob när vi önskar honom lycka till, och vi ser fram emot att han går vidare till söndagens knockoutsprint.

Jakob ultra.JPG Jakob Lööf, tävlingsledare på ultra-SM, springer nu själv SM (foto: Cave Sinai).

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd

Hittaut Västervik

Skidspår vid Karstorp - VO

VOs Facebook

 EventorBanner160x38_3

VO logga 

Resultat och anmälningsläget

10mila-slogan

O-Ringen 2023

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: kansli@vasterviksok....

Se all info


Ackordera länk