Hoppa till sidans innehåll

Damlaget sexa i Smålandskavlen

31 OKT 2021 20:00
En riktigt rolig klubbresa blev det när VO åkte till Gränna och Smålandskavlen. Förutom sjätteplatsen i damkavlen kunde man glädja sig åt att många gjorde fina nattsträckor med Jakob och Simon in som etta och tvåa på förstasträckan i Öppen klass.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2021 20:00

Våra yngsta gjorde debut benom att genomföra HD12-klassen med att komma in på 23 plats. 

HD12 Smålandskavlen

Erin Stolth, Nora Stark, Hanna och Ida Schüllerqvist ingick i HD12-laget

Och det allra bästa var kanske den fina gemenskapen och att få uppleva en stor tävling på "för-pandemiskt" vis med marka och hamburgare, folksamling pch utedusch.  Och att bo i campingstuga med gänget.

Så här kan man beskriva tävlingsframgångarna enligt den rapport som gick in till massmedierna (se www.vt.se).

Västerviks OKs damer gjorde i helgen en ny fin stafett och avslutade säsongen med en sjätteplats i Smålandskavlen. Insatsen är desto mer imponerande som det ingick en ungdom och två juniorer i laget.

Det började med två bra nattsträckor av Nelly Carlsson och Hanna Öberg som förde in laget på en femteplats inför söndagens dagsträckor. Junioren Hanna Stalebrant hade fått hoppa in för förkylda Elin Carlsson och gjorde ett stabilt lopp.

På näst sista sträckan visade 16-åriga Tuva Östangård vad hon kan och gick in som sexa med näst bästa sträcktid, en placering som rutinerade Lena Eliasson-Lööf behöll.

Även två lag i den öppna klassen deltog alltså två lag opch efter Jakob Lööfs och Simon Jakobssons fina start slutade lagen på plats 7 och 21. 

Tävlingen gick i tuff terräng med kraftiga stigningar ovanför Gränna med IKHP och Grännabygden som arrangörer.

  Nora prispall Nora med Pölderpokal

Efter tävlingen var det prisutdelning i Pölder cup som omfattar tävlingar över hela säsongen. Det var efterlängtat med en riktig prisutdelning, inte minst för Nora Stark som fick kliva högst upp på prisapallen och brorsan Arvid som också kunde hämta sin pokal.


VO damlag
Västerviks OKs damer som tog en sjätteplats var Nelly Carlsson, Hanna Öberg, Hanna Stalebrant, Tuva Östangård och Lena Eliasson-Lööf.

Skribent: Lennart Sturesson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: kansli@vasterviksok....

Se all info

Huvudsponsor

Övriga sponsorer och samarbetspartner