Hoppa till sidans innehåll

Kommittéer valda

18 NOV 2021 15:42
På höstmötet på onsdagskvällen valdes kommittéer, baserade på en  ny indelning av kommittéerna. Styrelsen informerade om genomförda och kommande aktiviteter i klubben.
  • Skapad: 18 NOV 2021 15:42

Ordförande Lars Jörbrink inledde med en personlig historisk tillbakablick på orienteringen i VO och Västerviks kommun. Från det han var ung grabb i början på 60-talet till återkomsten som aktiv i klubben i slutet av 2010-talet.

Mycket är sig likt från 70-talet då det fanns en dominerande klubb i kommunen– på den tiden var det Ankarsrums OK som var storklubben, där många av dagens VO:are tävlade. Nu är det VO som har stor bredd och en begynnande elit, framhöll Lars.

Så följde en genomgång av alla arrangemang som genomförts under året, med bl a det nya loppet Västerviksmilen inklusive nytt tidtagningssystem som också använts i VO-joggen.

Och under 2022 och 2023 fortsätter de årligen återkommande arrangemangen plus sprinttävling före Tjust 2-dagars 2022 och hela Tjust 2-dagars 2023.

Under den senaste tiden har det diskuterats att arrangera Smålandskavlen 2022 tillsammans med övriga Tjustklubbar, men uppslutningen kändes inte  tillräcklig, så VO tackar nej till det.

Personförändringarna i de kommittéer som valdes är små, däremot är indelningen i kommittéer delvis ny. Det innebär att nuvarande Tävling, mark- och kartkommitté övergålr till en Arrangemangskommitté, där de två senare funktionerna ingår.

Vårt eget tävlande flyttas över till en ny Orienteringskommitté som övertar desa uppgifter tillsammans med detr som legat inom Tränings/ungdomskommittén.

Breddkommittén försvinner och verksamheten övertas främst av Arrangemangskommittén, som också har en sponsorgrupp inom sig.

Eftersom den nya kommittéindelningen inte tagits av årsmötet utan är ett förslag från styrelsen kommer de nya kommittéerna att arbeta med denna organisation på prov, så får årsmötet i vår ta ställning till förslaget och den  då vunna erfarenheten.

Höstmötet fastställde också medlemsavgifterna som blir oförändrade med 400 kr för vuxen, 300 för ungdom och juniorer, 900 för familj och 200 för stödjande medlem.

Däremot ändrades och förenklades reglerna för reseersättning vid tävlingsresor (dokumentet kommer att finnas på hemsidan under Föreningen/Stadgaroch regler.

Skribent: Lennart Sturesson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: kansli@vasterviksok....

Se all info

Huvudsponsor

Övriga sponsorer och samarbetspartner