Hoppa till sidans innehåll

Strålande elit i regnigt Karstorp

29 AUG 2020 18:45
Det regnade 23 mm i Västervik på lördagsförmiddagen när den svenska orienteringseliten hade spetstävling på Mörkekärrkartan. Men inga sura miner utan bara glädje att få komma ut i denna för många okända terräng.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2020 18:45

Banorna, lagda av Jakob Lööf med assistans av Lena Eliasson-Lööf, fick beröm av löparna. Och terrängtypen uppskattades med bitvis väldigt snabblöpta partier.

Lite stämning av kalvar på grönbete kunde man känna när den svenska eliten äntligen fick tävla mot varandra. "Ringrostig och inte så snabb i den här terrängen," sa t ex Lina Strand, Göteborg-Majorna, som blev upphunnen av segraren i D21 Tove Alexandersson. Stora Tuna, men sen kunde hålla jämna steg med landslagskamraten.

Inte oväntat att Tove vann med två minuter med tiden 31.00, sen var det jämnare med Sara Hagström, IFK Göteborg, 8 sekunder före Lina Strand.

I herrklassen var det också tydlig seger för Martin Regborn, Hagaby,  på tiden 34.58, en minut före Anton Johansson, Orion. Ytterligare 1.40 senare kom Albin Ridefelt, Linné, och därefter inte mindre än fem löpare inom loppet av fem sekunder.

Både för damer och herrar fanns det B-heat, som innehöll många juniorer som vill upp och närma sig med landslagslöparna. Där såg vi bl.a. den i VO skolade Joar Hertin, nu junior i IKHP Huskvarna som kom in på en god 27e-plats.

I morron söndag blir det långdistans med ca 1 tim och 25 min löpning. Ett nytt tillfälle för eliten att förbereda sig för ultra-SM som ska gå strax söder om den här terrängen i april 2021 och inför Tiomila i Valdemarsvik några veckor senare.

Ingsa sura miner bland löparna alltså, och inte heller på de VO-funktionärer som glatt stod ut med regnet och servade löparna.

Tove A med VO-ungdomar

LinaStrand

Martin Regborn start

Skribent: Lennart Sturesson
Epost: Adressen Gömd
  1. Jag saknar en resultatlista.

    (Mikael 2020-08-30 kl 11:22) Anmäl

Hittaut Västervik

VOs Facebook

 EventorBanner160x38_3

VO logga 

Resultat och anmälningsläget

O-Ringen 2023

Skidspår vid Karstorp - VO

 

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: This is a mailto link

Se all info


Ackordera länk