Hoppa till sidans innehåll

Tjustalliansen Orientering


I Tjustalliansen Orientering samarbetar orienteringsklubbarna i Västerviks kommun för att utveckla orienteringen i kommunen. Vi arbetar tillsammans med att framställa kartor, utveckla tävlingen Tjust 2-dagars, planera och göra gemensamma träningar för ungdomar och vuxna. Från 2021 arrangeras också Hittaut Västervik i Tjustalliansens regi.

Tjustalliansen har funnits under många år med samarbete kring kartor, Tjust 2-dagars och planering av träning, cuper och tjustmästerskap. Det har varit ett informellt samarbete mellan Ankarsrums OK, Gamleby OK och Västerviks OK.

Under 2019 enades klubbarna om att utveckla alliansen med utökad produktion av kartor och fördjupat samarbete kring Tjust 2-dagars och att utveckla gemensamma träningar framför allt för ungdom.

Därför sökte och fick alliansen ett stort anslag av Sparbanksstiftelsen för kartproduktion och för att utveckla orienteringen i Västerviks kommun. Samtidigt bildades föreningen Tjustalliansen Orientering för att formalisera samarbetet, och i föreningen har Gunnebo OK kommit tillbaka efter några års uppehåll.

Bildandet av Tjustalliansen har uppmärksammats i Västerviks kommun, och ett år efter föreningens bildande fick vi veta att alliansen utnämnts till Årets förnyare.

 

Uppdaterad: 05 NOV 2020 19:16 Skribent: Lennart Sturesson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerviks OK - Orientering
Västerviks OK, Vassbäcksvägen 2
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 049030760
E-post: kansli@vasterviksok....

Se all info

Huvudsponsor

Övriga sponsorer och samarbetspartner