Ungdomsfond

Regler för VO:s ungdomsfond (pdf)

Ändamål

Att bidra till VO-ungdomars utveckling som orienterare, individer och gruppmedlemmar.

Användning

Fondens medel kan användas av Ungdoms- och träningskommittén för läger, resor och annan gemensam verksamhet.

Ungdomar kan ansöka om stipendium för tränings-och tävlingsresor, utbildning eller annat som bidrar till den sökandes utveckling.

Ungdomsledare kan söka om stipendium för deltagande i idrottsledarutbildning som kan bidra till ungdomarnas utveckling.

Fondens medel

Fondens medel förvaltas av VO:s styrelse på särskilt konto i kontoplanen. Som grundplåtar i fonden tillförs 5000 kr som Michael Hertin erhållit för utmärkelsen Årets ledare i Västervik 2016 samt frivilliga parkeringsavgifter vid natt-DM 2019. I övrigt tillförs medel genom gåvor och frivilliga avgifter. Styrelsen kan besluta att bidrag till klubben via bidrag och sponsorer av typ Gräsroten tillförs fonden.

Beslut

Ansökan om medel ur fonden lämnas till styrelsen med angivande av ändamål och kostnader, Styrelsen fattar beslut om bidrag/stipendium utifrån ansökan, UT-kommitténs yttrande och fondens aktuella storlek.

Styrelsen kan utlysa stipendier för speciellt ändamål

Antagna av VO:s styrelse 19 augusti 2019.

Uppdaterad: 09 OKT 2019 15:50 Skribent: Lennart Sturesson

Hittaut Västervik